Kodit / Asuminen / Uuden asunnon tarkastus

Uuden asunnon tarkastus

Uuden asunnon tarkastus antaa varmuutta uuden kodin kunnosta ennen muuttoa.


Oletko ostanut sinulle rakennetun asunnon?

Vasta rakennetun eli uuden kerros- tai rivitaloasunnon ostaneena joudut tilanteeseen, jossa rakennusliike antaa tehtäväksesi listata asunnossa havaitsemasi puutteet. Tehtävä tulee helposti tehtyä kevyin perustein ensihuuman vallassa, eikä silloin tule murehdittua jokaista pientä parketin halkeamaa tai yksityiskohtaa.

Susteran asiantuntijat auttavat sinua tarkastamalla uuden kotisi ennen muuttoa. Näin uuteen kotiin muutto ja asuminen siellä voivat alkaa vaivatta. Asiantuntijamme tarkastavat asuntosi ammattilaisen silmin, nähden virheet, joihin et olisi itse osannut kiinnittää huomiota. Vältyt myös turhalta väittelyltä virheen merkityksestä, kun arvioinnin perusteena käytetään rakennustyön yleisiä laatuvaatimuksia.


Varmistu uuden asunnon laatutasosta asiantuntijan avulla

Uuden asunnon tarkastuksen tavoitteena on selvittää vastaako asunto laatu- ja varustetasoltaan sitä mitä ostajan on syytä olettaa. Tarkastus tehdään hyvissä ajoin ennen asuntoon muuttamista.

Tarkastuksessa kiinnitetään erityistä huomiota kosteusteknisesti riskialttiisiin rakenteisiin ja varusteisiin. Tarkastus toteutetaan aistinvaraisesti ja pintapuoleisesti.

Tarkastuksesta tilaaja saa kirjallisen raportin, johon on kirjattu havaitut virheet ja puutteet, jotka asunnon ostaja voi vaatia korjattavaksi ennen muuttoa.

Usein kysytyt kysymykset

Uuden asunnon tarkastuksen tavoitteena on selvittää vastaako asunto laatu- ja varustetasoltaan sitä mitä ostajan on syytä olettaa. Tarkastus tehdään hyvissä ajoin ennen asuntoon muuttamista.

Tarkastuksen teettäminen on usein kannattavaa, koska välttämättä asunnon ostajalla ei ole riittävää tietämystä yleisestä rakentamisen laatutasosta.

Lisäksi alan ammattilaisen kanssa yhteistyössä laadittu virhe- ja puutelista vähentää riskiä muuton jälkeen ilmeneville puutteille ja virheille. Puutteiden ja virheiden korjaaminen siinä vaiheessa, kun asunto on jo asuinkäytössä, aiheuttaa yleensä asukkaalle ylimääräistä vaivaa.

Kohdekäyntiin kuluu aikaa yleensä noin 1 – 2 tuntia kohteesta riippuen.

Aistinvaraisesti, pintapuolisesti ja rakennetta rikkomattomin menetelmin kartoitetaan näkyvät sisäpinnat.

Tarkastuksessa kiinnitetään erityistä huomiota kosteusteknisesti riskialttiisiin rakenteisiin ja varusteisiin. LVIS-asennukset arvioidaan näkyviltä osin.

Mikäli kohteessa on parveke, kuuluu se tarkastuksen sisältöön.

Uuden asunnon tarkastuksesta laadittava kirjallinen raportti sisältää listan virheistä ja puutteista, jotka ostaja voi vaatia korjattavaksi ennen muuttoa.


Lue myös

Ota yhteyttä

Palvelemme valtakunnallisessa palvelunumerossamme arkisin klo 8-16.