Lataa itsellesi pientalon elinkaariopas

Talo ei ole ikuinen, vaan se ikääntyy ajan kuluessa. Kun kotia muistaa korjata, ylläpitää ja huoltaa säännöllisesti, se pysyy kunnossa ja sen ominaisuudet säilyvät. Pientalon elinkaari ja sen pidentäminen kannattaa muistaa jokapäiväisessä arjessa.

Toimenpiteet kannattaa suorittaa loogisessa ja tarpeen sanelemassa järjestyksessä. Erillään tehtävät korjaustoimenpiteet kuormittavat niin tekijää kuin kukkaroakin, kun taas yhdessä tehtynä toimenpiteet muodostavat useimmiten luonnollisen kokonaisuuden, eikä tule päällekkäistä purkamista ja rakentamista.

Korjaukset tehdään usein aivan liian myöhään, yleensä vasta, kun vaurio on silmin havaittavissa. Tässä tilanteessa vaurio on kuitenkin jo usein ehtinyt edetä liian pitkälle ja joudutaan laajoihin rakenteen purkamistöihin.

Ne taas saavat aikataulut venymään ja korjauskustannukset hipomaan taivaita. Muista myös tarkastaa kotiasi säännöllisesti!

Vinkkejä omakotitalon huoltoon ja korjauksiin

Omakotitalon tekninen arvo voidaan laskea vähentämällä kodin iän, käytön, kulumisen ja käyttökelpoisuuden alenemisesta johtuva hinnan lasku sen uudishinnasta.

Siihen vaikuttaa etenkin rakennuksen tila sekä tehdyt huolto- ja korjaustoimenpiteet. Voit pitää huolta kodistasi myös tarkastamalla sen säännöllisesti, Kodin määräaikaistarkastuksen tai Kuntotarkastuksen avulla.

Jotta saat parhaan mahdollisen avun liittyen kotisi elinkaareen, olemme laatineet kokeneiden asiantuntijoidemme kanssa sinua varten oppaan.

Pientalon elinkaari -opas sisältää muun muassa tietoa ja vinkkejä talon eri osien huoltoon ja uusimiseen liittyen talon eri ikävaiheissa. Voit ladata pdf-muodossa olevan oppaan klikkaamalla alla olevaa kuvaa.

Lataa Raksystemsin maksuton Pientalon elinkaariopas klikkaamalla tästä